top of page

To Be

Jag heter Tobias Tufvesson och har en praktik i lönsboda. Har i hela mitt liv varit intresserad av ett sökande av personlig utveckling och friskvård, Är utbildad & Cer/ Dipl. av GGI/ BKM i Göteborg som FriskvårdsTerapeut där jag fick en bra och bred utbildning.

Är          Behandling skade och Ansvars försäkrad Genom GGI.

Genom GGI.

Kognitiv beteendeterapi 

Idrottsskade Terapeut

Kinesiolog,

MassageTerapeut,

Arbets/ Idrotts skador avancerad nivå

Triggerpoints. Energi massör,

Bindvävs massör /GGI

Balans/ Rörelse Terapeut (Basic body awareness )

Kinesiology Tape Instruktör/ Utbildare PRO

Hälso pedagog,

Laser terapeut (Optilaser )

Certifierad Akupunktur 2000, Acu Nova, acu line, acu chronic, acu sports,

3D Funktion tränare

3D Fotboll

Holistic Health / STAC

Life Kinetik Fritränare / Björn Foghammar

samt

To Be life & Sport System

B-BATs

basic body awareness therapy system (TM)

Instruktör och Handledare 

Grundare

To Be Life & Sport System /BK i Idrotten

(basic body awareness therapy system)

Över 20 års studier, egenterapi, klinisk praktik och handledning.

1995 - 2022 med ständiga fördjupningar och livslångt lärande.

innehåll

Kognitiv beteende terapi KBT

Basal Kroppskännedom BK

Tai Chi Chuan korta yang formen

Medicinsk Chi Gong

Za Zen Meditation

Kin Hin meditativa gången

Möte, människosyn    

Utbildare/ handledare genom åren

Ingrid Olsson Nordgren,

Leg Sjukgymnast, Leg Psykoterapeut KBT

Kurslärare i Basal Kroppskännedom, BK.

Tai Chi Chuan och Za Zen Meditation

Institutet för Basal Kroppskännedom IBK.

Då idrott spelat stor roll i mitt liv har jag även fördjupning i Idrotts/Arbetsskador/ Rehabilitering.(GGI, Basic body

Där jag upptäckte vilken påverkan BK och Tai Chi har på kroppen och sin prestation

Har i över 19 år övat och utbildat/ utbildar mig i Basal Kroppskännedom(BK) inriktning Kognitiv beteende Terapi (KBT) och Tai Chi Chuan, Za Zen meditation.

Är sedan 15 år utbildad och haft/har handledning av Ingrid Olsson/Nordgren (hela dittjag.nu) som är Leg Sjukgymnast & Leg PsykoTerapeut KBT, Lärare i IBK. Och jag har där likvärdig Terapeutisk Kompetens. ( BK, Tai Chi, Za Zen)

Kroppen/ knoppen behöver verktygen att skapa din inre motivation, som styr mycket av vad vi behöver ta itu med.Vi vet ofta vad vi behöver men orkar just inte nu. BK och Tai Chi skapar medvetenhet och koncentration, hjälper kroppen till sitt ursprungliga läge som rubbas av smärta och erfarenheter av olika slag. Där och då ger vi oss större chans att självläka och skapa lugn, att vara redo och mottaglig för olika terapier och behandlingar. Att jobba sig igenom för att där hitta det rätta för just dig och dina behov.

Basic body används inom både behandlade och förebyggande sjukgymnastik. I metoden integreras västerländsk rörelse tradition och biomedicinsk kunskap med den österländska rörelse traditionen Tai-chi samt Zen-meditation.

Balanserad hållning, frihet i andning och rörelser och medveten närvaro är centrala begrepp

Basic body är en arbetsform som lockar fram människans alla kapaciteter och egen läkande kraft, och som utgår från enkla, grundläggande rörelser och siktar mot ett funktionellt, ekonomiskt och avspänt rörelsemönster. Balanserad hållning, frihet i andning och rörelser samt mental närvaro. Arbetet kan ske individuellt eller i grupp där deltagarna stöder och berikar varandra. Vi arbetar med vardagens enkla rörelsemoment, att sitta, ligga, stå och gå. Det handlar inte så mycket om att göra; det är hur vi gör som är själva poängen. Ledaren guidar steg för steg.

Arbetsmetoden ger utrymme för reflektion över inlärda vanor. Den ger också en övning i att vara mentalt närvarande och underlättar att få kontakt med kroppsliga upplevelser. Detta är en träning i koncentration, men är också en övning i att vara med sig själv. Detta är livsnödvändigt for den som i alltför hög grad varit upptagen av andras behov eller av de yttre tingens värld, kanske under mycket lång tid eller kanske alltid. Genom en fördjupad personlig erfarenhet av övningarna stimuleras ofta den egna viljan till förändring och möjligheterna att upptäcka sina egna hälso resurser.

BK och Tai Chi kan även användas i förebyggande syfte exempelvis som arbetsteknikträning eller som återhämtning vid stress. Övandet i Basic body kan också nyttjas såväl som förberedelse inför en aktivitet eller sport, som till att förbättra förmågan inom ett specifikt intresse område, som sång, golf, ridning. mm.

Metoden passar således för ett stort antal människor med olika förutsättningar och behov, oavsett om målet är att återställa, bibehålla eller förbättra god hälsa.

Att vara mentalt koncentrerad samt rörelser i avslappnat muskel tillstånd, gör att Tai Chi kan tränas av alla. Lär dig att "stanna upp" och varva ner. väl värt att prova!

BK och Tai Chi Individuellt eller i grupp.

Kurser kommer också att hållas för allmän träning i praktiken under 2011.

Kontakta mig för info/ bokning.

Personlig Utveckling genom att se var vi är just nu, inte behöva känna att vi behöver vara något mer, sätta mer krav än vi behöver, Okej det är hårt jobb som väntar, jag kan kanske se vad som behövs nu och veta hur vi ska jobba, sen är det du som tar över. Du får verktygen av mig. Du och kroppen/knoppen fortsätter arbetet när du lämnar!

Är ni några personer som vill komma igång, eller behöver Rehabilitering och känner er obekväma på gym och dylikt vill jag ni kommer. Lokalen är utrustad för rehabilitering och lättare styrketräning, Tanken är att efter överenskommelse kunna träna utan utseende fixering/ yttre krav på träning med eller utan min hjälp. Själv eller med vänner som vill prova på, detta kräver tidsbokning för att inte störa andra behandlingar. Efter vidare överenskommelse kan sedan behandling och träning kombineras med andra.

Tack för att du förstår och respekterar detta.

Du duger som du är här.

Ärligt så drabbades jag 05 av en trafikolycka som gav mig stora besvär och jag kunde inte jobba som jag ville, fick snällt acceptera att jag hade en lång väg för att bli bättre igen.

Tiden är nu inne att jobba med människor igen, jag väljer att se denna erfarenhet som något jag kan ha nytta av i mina möten med människor. Utbildningen har jag och är trött på att det finns människor som har ont på olika vis. Jag hoppas du kommer så ska jag göra allt jag kan och jag kan lova att du blir sedd,

Vid behandling kan jag ej svara, lämna ett meddelande

så hör jag av mig så snabbt jag kan.

Tack för att du förstår.

                        Tack för att du förstår.

bottom of page